Rival Petit


Parlem? doble fletxa Dissabte, 4.6.2011. 12:30 h

oab@fcbarcelona.cat

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
valorar_carregant carregant

Dame Algo
Dame Algo

ComparteixEtiquetes

El passat mes de desembre el president Sandro Rosell es mostrava molt feliç per l'acord signat amb Qatar Foundation pel patrocini de la samarreta del Barça. El president va insistir en que la delicada situació econòmica del Club justificava la decisió d'aquest patrocini i que s'havien descartat altres mesures per reduir el deute com, per exemple, apujar les quotes de soci, vendre patrimoni o reduir les seccions. “Hem preferit vendre marketing” va dir.

Aquesta setmana el portaveu de la directiva, Toni Freixa, anunciava diverses mesures per a les seccions per tal de garantir la sostenibilitat econòmica del Club: 1)reduir cada any un 1% del pressupost destinat a les seccions del Club durant els propers cinc anys per passar del 10% actual fins el 5% del pressupost total del Club 2)suprimir la secció de beisbol 3)la resta de seccions no professionals limitaran a Catalunya l'àmbit de les seves actuacions.

L'anunci d'aquestes mesures no només contradiu les declaracions del president Rosell del passat mes de desembre, sinó que també contradiu de manera flagrant el programa electoral amb el que es va presentar a les eleccions presidencials. Vegin l'apartat del programa dedicat a les seccions:

POTENCIACIÓ DEL FCB COM A CLUB POLIESPORTIU ÚNIC AL MÓN.- La voluntat de potenciar al màxim la vocació poliesportiva del nostre Club és una ferma convicció dintre de la nostra candidatura. Creiem fermament que aquesta potenciació passa per una socialització de les seccions, per fomentar tant la millora de les seccions professionals com la de les no professionals, per l'aplicació de plans específics i per dotar a les seccions professionals d'una entitat pròpia que potenciï la seva autonomia i autogestió. Per fer-ho es comptarà amb un director general de seccions. Es realitzarà una exhaustiva feina per dotar de les instal·lacions adequades a les diverses seccions. Es construirà un nou Palau Blaugrana amb una capacitat superior als 10.000 espectadors i s’estudiarà amb deteniment la possible viabilitat d’un Palauet annex per a 3.000 espectadors. També és treballarà per comptar amb unes instal·lacions adequades per a tots els equips en formació de les seccions.

Mentides, vulneració de programa i política de fets consumats. Un manera de fer que ha provocat la indignació de molts socis i simpatitzants barcelonistes. Ens consta que molt d'aquests socis i simpatitzants ja han fet arribar el seu malestar a l'oficina d'atenció barcelonista - oab@fcbarcelona.cat - amb l'esperança que la directiva reconsideri el seu posicionament i faci marxa enrere. Nosaltres també ho hem fet. Si ets soci o simpatitzant del Barça no ens sabria gens de greu si fessis el mateix. A Rival Petit, amb l'esperit de servei que ens caracteritza, et deixem al peu d'aquest escrit diversos links sobre el tema i a continuació dues cartes de queixa d'un parell de socis indignats (Corvo i Dr. Bacteri) que hem trobat penjades al fòrum del Diarioyoya. Dues extraordinàries cartes que resumeixen de manera clara i contundent la majoria d'arguments contraris a la decisió de del President Rosell i la seva Junta Directiva.

blaugrana4LINKS

Del "Power Point" als fets consumats  per Àlex Santos al blog És a dir

La sensibilidad del Barça    per Ramon Besa a El Pais

Algo más que un recorte   al blog The Digital Garden

SÍ a las secciones, NO a las secciones  per Posi i Vedder al Diarioyoya


CARTA 1

Buenas tardes. 


Mi nombre es Corvo y soy el socio nº 171.295. El motivo de mi escrito es manifestar mi más airada protesta en contra del anuncio de la actual junta directiva de reducir drásticamente el presupuesto de las secciones profesionales, el castramiento del resto de secciones amateurs renunciando a competir en categorias nacionales y la total desaparición de la histórica sección de beisbol justo en el año que va a proclamarse campeona de liga por primera vez en su história.

Esta medida entra en total y absoluto conflicto con el anuncio que realizó la misma junta hace unos meses por el motivo del anuncio de patrocinio con Qatar Foundation. Entonces se esgrimió que uno de los motivos por el cual, el F.C. Barcelona pasaba a lucir propaganda remunerada en su camiseta por primera vez en su história era para que las secciones continuaran siendo competitivas ya que “son unos de los signos de identidad del club”

¿Por qué faltan ahora a su propia palabra?

¿Por qué nos mintieron entonces?

El sr. Freixa, portavoz de la actual junta directiva, esgrimió en un conocido programa radiofónico nocturno que esta medida se tomaba para reducir gastos y fomentar la catalanidad de las secciones al circunscribir el ámbito de acción de las secciones amateurs extrictamente a Catalunya. Ante esto quisiera puntualizar:

- El gasto total de las secciones amateurs es de un millón de euros aprox. (cifras filtradas por la propia junta directiva en diversos medios)¿ De verdad vale la pena castrar unas secciones, algunas de ellas con casi 80 años de história (atletismo, rugby, beisbol)y con un gran palmarés, por un misero millón de euros cuando el presupuesto total es de más de 400? De verdad no se puede pasar las tijeras (si es verdad necesario hacerlo) por otras partidas que no afecten a la esencia propia del club como sí las secciones? Acaso con el sueldo que cobran del club los srs. Migueli y Rexach (que no necesitan realmete ya que tiene la vida resuelta después de consagrar sus mejores años al barça y cobraron generosamente por ello) no cubre ya buena parte de ese millón de euros que cuestan las secciones amateurs? bajo mi punto de vista este es un motivo muy poco válido.

- Veo totalmente contradictorio el pretender potenciar la catalanidad del club relegando a las secciones amateurs al ámbito autonómico catalán. Catalunya no necesita ser catalanizada. En cambio, secciones que compiten en europa como el beisbol o el voleibol pasean la senyera por más allá de los pirineos para orgullo d elos culés. ¿Acaso no es esto catalanidad? ¿No es cierto que ya hay muchas personas en el extranjero que empiezan a asociar al barça con catalunya? Si de verdad se quiere fomentar la catalanisdad de la entidad, hay que hacer lo contrario de los que ha anunciado la junta directiva.

- Me parece decepcionante e incluso vergonzoso, que unas personas que se presentaron a sí mismas en las pasadas elecciones como gente muy preparada, con experiencia en la gestión empresarial y deportiva como son los actuales miembros de la junta directiva, ante una presunta situación económica ajustada, se decanten por pasar las tijeras sin más. Ese es, a mi modo de ver, la solución más fácil y cobarde. ¿Acaso no han estudiado muchos de ustedes en las mejores escuelas de negocios? Pues busquen la forma de aumentar los ingresos, de maximizar los recursos existentes, de ser ambiciosos en definitiva.

- Las secciones son uno de los pilares del Barça. Si tenemos actualmente 33 copas de europa es porque 29 de ellas se han ganado fuera del fútbol. Si recortan drásticamente los recursos de las secciones profesionales, a medio y largo plazo estarán condenadas al luchar en inferioridad de condiciones. Y entonces ya tendrán la excusa perfecta para liquidar las secciones definitivamente ya que no aportarán títulos al club. Para ustedes, y viendo como proceden, sería tirar el dinero. No lleguemos a ese punto. No traicionemos la história de Barça de esta manera.

En los años 60 el presidente sr. Llaudet ya dió el paso de cortar las secciones y, ante el clamor barcelonista, tuvo que desdecirse un año más tarde. Aún no es tarde. por favor, Recapaciten, sean fieles a la história del Barça. No tiren a la basura décadas de história, trabajo y pasión por una cantidad de dinero ridícula en comparación. No jueguen con los sentimientos de los culés.

Atentamente,CARTA 2

Benvolgut president, 


Sóc el Doctor Bacteri, soci 15.437 i he estat soci del Barça pràcticament els meus 40 anys de vida. Li escric per la preocupació que sento per l’anunci que ha fet la Junta Directiva de retallar el pes del pressupost de les seccions professionals un 50% en els propers cinc anys, així com la desaparició d’algunes seccions amateurs i la limitació de les que continuïn a competir únicament dins de Catalunya.

En primer lloc no entenc com, ara que augmentem el nostre pressupost d’una manera important amb el nou patrocini de la samarreta del primer equip, hàgim de reduir tan dràsticament el pressupost de les seccions. Aquest patrocini no va ser una decisió del meu grat, ni del grat d’altres consocis que compartim les mateixes inquietuds, però vam entendre les explicacions de la junta en el sentit que aquests ingressos eren necessaris per assegurar el futur del Barcelona com a entitat i específicament per assegurar la competitivitat de les seccions.

Molt del prestigi que el F.C. Barcelona té fora de les fronteres de Catalunya és degut a la seva condició de club multiesport excel·lent. Allò que més admira a les meves coneixences alemanyes o holandeses no és la magnitud dels èxits del primer equip de futbol. Sí que admiren el joc que fem, i els títols que estem guanyant amb total mereixement, però de fet hi ha altres clubs, fins i tot d’aquests països, que han guanyat les mateixes o més Copes d’Europa que nosaltres. Però que siguem capaços de guanyar el mateix any la Champions de futbol i d’handbol … Això no ho pot fer ningú més! Només parlant dels tres esports d’equip amb més seguidors a Europa hem guanyat 7 copes d’Europa en els darrers 9 anys! Això és el que entenen ells ser més que un club.

Tots sabem que les seccions professionals del Barça tenen sentit si poden lliutar per les competicions que disputin, i aquesta decisió de reduir a la meitat el seu pressupost em recorda a les que van prendre en el seu moment tantes i tantes empreses del nostre país que van deixar d’invertir en la seva modernització per entrar en una decadència volguda que els permetés, al cap d’uns pocs anys, tancar l’empresa perquè ja no era competitiva.

Les seccions amateurs del Barça no tenen l’objectiu de vèncer, però sí el de fomentar el barcelonisme arreu on competeixin, i per això mateix cal que facin gala de barcelonisme a quants més llocs millor. A Espanya això també és un fet diferencial amb el Real Madrid. Sap l’orgull que sentim els barcelonistes quan veiem competir un dels nostres atletes en un Campionat d’Espanya? Això també és ser més que un club, i a un preu irrisori, si tenim en compte el pressupost global del club.

Jo tinc confiança en què vostè pugui encara repensar-se aquesta decisió. No pot ser que l’única sortida sigui el retall indiscriminat. És poden fer estalvis, segur que sí. Demani opinió als responsables de les seccions, segur que tenen idees fantàstiques per poder disminuir la despesa sense comprometre el seu futur a mig termini.Siguin imaginatius amb els ingressos. Llegeixo que canviaran la política d’abonaments al Palau: aquesta és la via. Pensin en patrocinadors estrangers per a les seccions. Segurament l’equip d’handbol del Barça té més audiència potencial a Alemanya o a Suècia que a Espanya: explorin aquests camins. Tinc confiança en la seva capacitat per recórrer altres camins que no impliquin la pèrdua de competitivitat dels nostres equips.

En fi, moltes gràcies per la seva atenció i espero de debó que no perdem un dels signes d’identitat del nostre club, les seccions esportives.

Cordialment,

Dr. Bacteri


lectures 7685 lectures comentaris 2 comentaris

publicitat

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 de novembre de 2011, 14.16 h

En relación a la llegada de su carta en la cual me comunican que me van ha hacer la entrega de la insignia de Plata por mis veinticinco años de socio del club, tengo que pedirles haber si pueden hacer una consulta en sus archivos, pues yo estoy seguro que me hice socio en el año 1982 con el número 108.650 (aproximadamente), coincidiendo la visita de su Santídad Juan Pablo II al Camp Nou; y no en 1986 como me indicaron en mi visita a sus oficinas el pasado lunes. La persona que me atendio f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

item
#1
6 de juny de 2011, 11.12 h

gracias por el post y las cartas. Por descontado que haré correr la voz y escribire una carta prostestando por el cierre de las secciones! mucho animo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 !10 !20 !tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

Rival Petit logo rss

25 anys més parlant de futbol

més informació

correu Contactar amb l'autor
BannerSandrusku
FEEDS.FEEDBURNER

ARXIU fletxa


ELS MÉS fletxalogo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.