Opinió amb independència. Dimecres, 19 de setembre de 2018 13:39 h
facebook twitter RSS in.directe.cat

Miquel Estruch


Bon cop de falç doble fletxa Diumenge, 5.1.2014. 09:48 h

L'urna dels meus somnis


ComparteixEtiquetes

Des que era jovenet que he tingut un somni de país. He somiat un país com una llar, on la vida fos un viure gratificant i la mort un repòs amable.

No he estat persona de grans ambicions, però sí de grans compromisos. He procurat sempre viure d’acord amb uns valors que em van transmetre de petit els uns, i uns altres que he incorporat al meu bagatge mitjançant la pròpia collita de la vida. No sempre me n’he sortit prou bé, tot i que en el meu sarró hi porto més satisfaccions que remordiments.

He treballat dur. M’he equivocat molt i he hagut de demanar perdó unes quantes vegades, però mai m’he posat de genolls davant ningú ni de res. He defensat amb fermesa les meves conviccions, de vegades amb contundència, però sempre que m’ha tocat perdre i acceptar el joc de la majoria ho he fet amb respecte.

I he perdut sempre. Sempre que m’han preguntat per les grans qüestions de país, he estat al bàndol de la resposta dels menys i he perdut. Quan he estat un nom dins d’una opció en una llista, ni la llista ni el meu lloc han estat els de cap majoria. Quan m’he posat al capdavant d’un projecte públic, he tornat a perdre. Sempre. I sempre he acceptat el resultat dels que han guanyat i he reprès el meu compromís, si cap, amb més treball i amb més determinació que abans.

Tanmateix, tots aquests anys, no he deixat mai de somiar en un país possible. Un país que m’agradaria ajudar a construir i que em permetés sentir-me, a la fi, guanyador. Guanyador d’un somni, guanyador de totes les esperances. Guanyador del país que sempre he somiat i vull.

El país que jo vull no posaria mai les lleis per damunt la voluntat del poble i faria d’aquesta voluntat la llei primera.

El país que jo  vull sabria reconèixer-se en la seva Història però, sobretot, sabria definir encara millor el seu futur i projectar-s’hi enllà.

El país que jo vull estaria bastit damunt d’un solatge de valors i s’aixecaria per la força del treball i l’empenta de les il·lusions.

El país que jo vull no faria lleis en contra de la gent més pobra i no conculcaria drets fonamentals a través de l’abús legislatiu i les prioritats d’una gestió.

El país que jo vull seria respectuós amb la seva pròpia diversitat i fonamentaria el diàleg entre les diferents comunitats, pensaments i sentiments.

El país que jo vull estaria fet de compromisos, responsabilitats i estretes complicitats amb la societat i els ciutadans.

El país que jo vull tindria la seva gent dempeus i mai de genolls.

Els país que jo vull no permetria que la corrupció podrís la confiança de la bona gent.

El país que jo vull no deixaria els recursos bàsics en mans de l’especulació i l’avarícia de cap oligarquia.

El país que jo vull se sabria responsable de les seves febleses socials i maldaria per resoldre-les i en combatria les causes. Mai les víctimes.

El país que jo vull no permetria que la injustícia malmetés les esperances.

El país que jo vull no seria un país de patriotes sinó la pàtria del bé comú.

El país que jo vull seria una mà estesa al món.

El país que jo vull... seria una llar on la vida fos un viure gratificant i la mort un repòs amable.

I no! No em mataran el somni! Perquè el somni ara el tinc a l’abast,  i per primer cop a la vida començo a sentir-me en el bàndol de la majoria. Ara jo no sóc dels pocs sinó que començo a formar part dels molts i és possible que acabem essent els més.

Quan he perdut he acceptat sempre la llei de la majoria. Doncs, si ara puc formar part dels que guanyem, que ningú no s’equivoqui.

No! Que no s’equivoquin! No ho he fet mai i ara menys que mai. No em posaré de genolls davant dels que vulguin o pretenguin avortar el meu (nostre) dret a somiar i a guanyar la majoria que ens cal. Hem de deixar ben clar que si no els podem convèncer, potser ens caldrà vèncer.

Hem d’estar disposats a fer-ho.

Desitjo un país on els que vinguin darrere meu hi puguin projectar els seus somnis en llibertat. Un país que m’atorgui, quan toqui, el meu repòs amable, si pot ser. Però, si per defensar el meu somni he de renunciar a l’amabilitat d’un repòs, estic disposat i amatent al què vingui i al què sigui.

Dempeus us espero, amb el meu vot a la mà. Dempeus, també, disposat a tot per defensar l'urna dels meus somnis. 


lectures 4241 lectures comentaris 2 comentaris

publicitat

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
5 de gener de 2014, 20.42 h

No facis cas als que volen abaratir el somni, doncs el mal i la ignorància no s´aturen, però els vencerem.
Jo estic com tu Miquel i m´identifico amb el que dius no saps pas com, doncs política i socialment, ens ha tocat als dos, no parar mai de lluitar, perquè no ens hem colocat al bàndol dels poderosos, sinó al contrari.
Aquesta vegada i pel que fa al País, guanyarem la nostra llibertat i per tant la de tots i totes els que convisquin amb nosaltres, no ho dubtis això.
Tots els desitjo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0

item
#1
Jorge fletxa Barcelona
5 de gener de 2014, 18.27 h

El país de tu sueño no existe en ninguna parte del mundo y lo mas triste de todo es que nunca existirá (condición humana)
Pero soñar es gratis y te ánimo a que sigas soñando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16

5 !10 !20 !tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

Miquel Estruch

Miquel Estruch logo rss

Badaloní! (amb això en tinc prou)

més informació

ELS MÉS fletxa


ARXIU fletxalogo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.