<
<


Opinió amb independència. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:43 h
facebook twitter RSS in.directe.cat

El Dietari del Procés


Dietari 2014 doble fletxa Diumenge, 29.6.2014. 20:12 h

Cara nova en la política: Duran i Lleida

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
valorar_carregant carregant

Ada Colau, aire realment fresc
Ada Colau, aire realment fresc

Comparteix






Enmig de l'huracà de canvis en el panorama polític català i espanyol, dimissions, abdicacions, nous partits, nous líders i sorgiment d'embrions d'encara més formacions, Josep Antoni Duran i Lleida proposa aquest diumenge la creació d'un gran espai de centre on, entre d'altres, hi poden caber cristians i socialistes de cultura cristiana. Es tractaria, doncs, d'aglutinar en un moviment tota la tercera via, cosa que, a priori, té tot el sentit del món. Duran argumenta la proposta amb el fet que els ciutadans estan tips dels polítics i no hi confien, i dient que això respondria a les crisis actuals. El democristià, però, no s'adona que ell és l'últim en qui la ciutadania confiaria per donar aire fresc al sistema, ja que compleix tots els estereotips del polític: mitja vida al càrrec, influències i sospites per tot arreu, cap professió coneguda a banda de càrrecs públics, trenta anys a la direcció d'un partit... No dedueix per què ha triomfat Esquerra Republicana a partir de 2011 o Podemos en les últimes europees? O presumiblement l'any vinent la plataforma Guanyem Barcelona? Per les cares noves que han comportat, actors nous que no són polítics de professió.

Precisament per aquest motiu ERC és l'únic partit on curiosament els dos contrincants per unes primàries es barallen per ser 'el candidat del partit', és a dir, pugnen per deixar clar que darrere tenen Oriol Junqueras. Un Junqueras que, per cert, es podria haver estalviat aquesta confrontació interna proposant un candidat independent com Terricabras a Europa o el propi Alfred Bosch en el seu dia a Madrid i així tancant el cercle. Això, però, era una tasca gairebé impossible tenint en compte com de suculent és el càrrec vistes les perspectives electorals. S'haurà de veure si el xoc de l'11 de juliol entre Oriol Amorós i Alfred Bosch no li gira en contra el vent a favor que de moment té. En les properes setmanes es desvetllarà si en clau interna Junqueras també se'n surt.

D'altra banda, pel que fa a primàries del PSC i el PSOE, tothom corre a desmarcar-se de la direcció. Excepte Miquel Iceta, és clar, un component essencial de l'ADN de Nicaragua. En el socialisme català, els candidats Josep Rueda (Palafolls) i Pere Casellas (Figueres) critiquen les accions de la formació en els últims temps, mentre que Eduardo Madina també sap que tota relació amb la direcció li juga en contra. Tot i que el discurs no fuig en excés del que ha pregonat Rubalcaba en els últims temps, fa esforços per enganxar l'etiqueta de 'candidat de l'aparell' al diputat Pedro Sánchez. Senyal que tothom és conscient dels nous temps.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014


lectures 3126 lectures comentaris Un comentari

publicitat
<

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
29 de juny de 2014, 20.55 h

S'haurà de veure si el xoc de l'11 de juliol entre Oriol Amorós i Alfred Bosch no li gira en contra el vent a favor que de moment té. En les properes setmanes es desvetllarà si en clau interna Junqueras també se'n surt.
Sr Guifré Jordan, de debó en dubta?
Per què ha triomfat Podemos en les últimes europees? O presumiblement l'any vinent la plataforma Guanyem Barcelona? Per les cares noves que han comportat, actors nous que no són polítics de professió.
Sr Guifré Jordan, de debó els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0

5 !10 !20 !tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat
<

El Dietari del Procés

El Dietari del Procés logo rss

L’Oriol amb un toc més passional, i en Guifré amb una visió més internacional, són els periodistes que escriuren la Crònica del Procés independentista català des d'un punt de vista crític, i amb vocació de futur

més informació

correu Contactar amb l'autor

CATEGORIES fletxa

ELS MÉS fletxa


De Xisca el 15.12.2019 a les 12.27 h a:
El TIL del PSIB




De Joan Fargas el 10.12.2019 a les 10.09 h a:
No es pot ser pobre

ARXIU fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.